Спілка дитячих та юнацьких організацій м. Києва
події: новини

Віфлеємський Вогонь Миру 2010


    Історія ця почалась 13 грудня, коли майстер організації Мангуп(яка входить до спілки скаутських організацій Києва «СПОК») Ізварін Володимир сів у потяг Київ – Львів, на місце номер 7 і вирушив у щорічну подорож, щоб повернутися у Київ з Віфлеємським Вогнем Миру.


     Коли о пів на сьому ранку потяг скрипнув гальмами і провідник оголосив: «Шановні пасажири, давайте виходьте, бо приїхали», вищезгаданий скаут одягнув куртку, шарф, та вийшов у зимовий, вкритий снігом Львів. До відкриття більшості магазинів, музеїв та місць, де можна поснідати залишалося ще близько півтори години і він вирішив прогулятися вулицями старого міста. До речі, коли Львів ще не прокинувся, коли тільки двірники метуть сніг та зграйки собак шукають собі сніданок, це місто здається найбільш чарівним. Пройшовши крізь якісь заплутані дворики, СПОКівець потрапив у костел св. Юра, де тільки-тільки починалося богослужіння. Католицьке богослужіння трохи відрізняється від богослужіння православного, тому було дуже цікаво бути присутнім на ньому. Через деякий час, коли на вулиці згасли всі ліхтарі, а люди почали виходити на роботу(бо то все ж таки був вівторок) скаут потрапив на площу-ринок, звідки відкривалося багато цікавих маршрутів (деякі з них були пройдені) у історичні та таємничі місця міста левів.



    Коли ноги вже просили відпочинку СПОКівець зателефонував своєму другу, до якого він, в принципі, і приїхав - Олександру Мацієвському (другу Олесю, як його ще називають його вихованці -скаути ОУС). Вони домовились про зустріч вдома у лідера Організації Українських Скаутів (саме таке звання носить друг Олесь).



    Після дуже теплого привітання один одного лідери своїх скаутських організацій СПОК та ОУС за чашкою чаю з лимоном почали обговорювати сценарій передачі Віфлеємського Вогню зі Львова до Києва. До речі, скаути ОУС за декілька днів до викладених тут подій в урочистій атмосфері прийняли до себе Віфлеємський вогонь у Кракові від польських харцерів ZHP.



   Після обговорення всіх деталей, вони поїхали на зустріч зі скаутами ОУС, щоб потім разом з ними приїхати в костел св. Антонія, де власне і відбудеться урочиста передача Віфлеємського вогню.



    В очікуванні богослужіння, спілкуючись зі скаутами, пролетіли 30 хвилин. Всі вирушили у костел, де вже зібралась величезна кількість прихожан, які з нетерпінням чекали Вогонь Миру. Взагалі атмосфера цієї акції у Львові була настільки доброю та урочистою, що вона не йде ні в які порівняння з іншими скаутськими акціями.



    Біля вівтаря, в присутності сотень людей та скаутів, був переданий Віфлеємський вогонь, який вже через декілька годин вирушить у Київ, де 14 та 15 грудня буде переданий у дитячі будинки, лікарні, інтернати та центри, де навчаються діти з особливими потребами.



    Попрощавшись з Олександром та львівськими скаутами ОУС, СПОКівець поїхав на вокзал, де, сівши у потяг та домовившись з провідником про провезення вогню(адже він не мав згаснути), вирушив додому.



   Хочеться висловити подяку особисто другу Олесю та пані Марії за запрошення, яке вже не один рік поспіль отримує СПОК, за запрошення прийняти участь у Всесвітній скаутський естафеті Віфлеємського Вогню Миру.






Черкаські пригоди



    19 грудня, група інструкторів скаутської організації Мангуп вирушили у місто Черкаси, де відбулася урочиста передача Віфлеємського Вогню Миру черкаським скаутам ОУС. Офіційна акція в Черкасах пройде 20 грудня, а поки що вогонь передали від свічки до свічки, від скаутів скаутам. Вся скаутська делегація з Києва дякує директору Черкаської гімназії №1 Саєнко Сергію Івановичу та вчителю історії, скаут майстру Миколі за  теплий і позитивний прийом!



 


Будь напоготові!


 


 Волк - "Мангуп"


 

новини | організації | основи скаутингу | Велика Гра | мапа сайту | зворотній зв'язок
© Спілка дитячих та юнацьких організацій м. Києва "СПОК", 2008-2024.
При поддержке: Активный отдых

Приєднуйся до скаутського руху!
Приєднуйся до скаутського руху!